Historia/koe

BOKSERIT – ELÄMÄNI

Kaksi tumma silmää katsoo minua lempeästi, leikkiin kutsuen. Sinä hetkenä päätän, että kun kasvan aikuiseksi, hankin koiran, jolla on tuollaiset silmät, ja koiran nimeksi tulee Capri. Tästä hetkestä 70-luvun puolessavälissä alkoi suuri rakkauteni boksereihin, ja siitä saan kiittää sukulaismiehen tiikeribokseripoikaa, jolle nuo tummat silmät kuuluivat.

ELÄMÄNI BOKSERIT

Aikaa kului 30 vuotta ennen kuin kasvoin aikuiseksi ja unelmani omasta bokserista vihdoin toteutui: Capri (Cochise Irachesh) tuli ja valloitti koko perheen kesällä 2007, ja nyt yhdeksänvuotiaana, Capri edelleen hurmaa Töölön kaduilla vastaantulijat iloisella bokseriluonteellaan. Elämäni ensimmäinen bokseri – Capri.

Tästä alkoi unelmieni elämä boksereiden kanssa, enkä tuolloin voinut aavistaakaan miten nämä rutut valloittivat sydämeni pala palalta, katse katseelta.
Caprin kasvattaja, Christina Bäckman Porvoosta, halusi teettää Caprilla pennut, ja Caprin ensimmäisestä pentueesta meille jäi elämäni toinen bokseri, Ronda (Cochise Alice in Wonderland) talvella 2010. Rondan isä oli komea Liberum Avis Aut Caesar ”Kessu” Playbox’s-kennelistä. Rondasta kehittyi oikein mukava, tosin hieman kookas narttu, jonka kanssa innostuin näyttelykuvioista, kun menestystäkin hieman tuli.  Kehien laidalla tutustuin muihin rotuun hurahtaneisiin, ja tästä lähti ajatus myös kasvattajaksi ryhtymisestä.

CAPRINA BOXERS – JATKOA UNELMILLE

Kasvatusharrastukseen viimeisen kipinän antoi Chrisse, Caprin kasvattaja. Kennelnimen Caprina sain vuonna 2013, ja Rondasta tuli kantanarttuni, kahden ensimmäisen pentueen emä

A-pentue syntyi kesäkuussa 2014, ja tähän pentueeseen uroksena käytin espanjalaista Fausto de Val De Cayonea. Yhdistelmästä syntyi 9 pentua, joista yhdellä pennulla, Caprina Astella Adrianalla on hallussa Helsinki Junior Winner ’15 titteli. B-pentue syntyi helmikuussa 2016, tuolloin käytin uroksena italialaista Dedalo dell’Espinosoloa, joka jätti 4 pentua – aika näyttää mitä heistä tulee. C-pentue on suunnitteilla loppuvuonna 2016, D- ja E-pentueet vuodelle 2017.

Ideologiani on kasvattaa ennen kaikkea terveempiä, hyväpäisiä boksereita, jotka sopeutuvat niin kotikoiriksi kuin harrastuksiin. Kaikilla kasvattajilla on mielikuva tietystä ulkonäöstä, ja niin minullakin on unelma kasvattaa itselleni ulkomuodoltaan täydellinen koira. Terveyden ja ulkonäön vuoksi käytän myös ulkomaisia uroksia jalostuksessa, jotta geenikanta meillä laajenisi ja näin rodun tulevaisuus olisi siltä osin valoisampi.
Tarkoitukseni on jatkossa yhä enemmän panostaa kasvatusharrastukseen ja kasvattien tukemiseen. Olen erityisen kiinnostunut pentujen kouluttamisesta, ja harrastuksena olen pitänyt Caprinan Pentukoulua Porvoossa ensimmäisestä pentueestani lähtien, neljä pentua kun tuolloin sai uuden kodin Porvoosta.
Sydämeni on jo täysin sulanut näiden ruttukuonojen edessä! Muiden kasvattajien kanssa jakamat ilot ja surut antavat lisäintoa jatkaa tämän minulle täydellisen rodun kasvatustyötä.

Kiitos kaikille kasvattieni omistajille luottamuksesta ja kasvattajakollegoille yhteistyöstä!