Historia

BOKSERIT – ELÄMÄNI

Kaksi tumma silmää katsoo minua lempeästi, leikkiin kutsuen. Sinä hetkenä päätän, että kun kasvan aikuiseksi, hankin koiran, jolla on tuollaiset silmät, ja koiran nimeksi tulee Capri. Tästä hetkestä 70-luvun puolessavälissä alkoi suuri rakkauteni boksereihin, ja siitä saan kiittää sukulaismiehen tiikeribokseripoikaa, jolle nuo tummat silmät kuuluivat.

ELÄMÄNI BOKSERIT

Aikaa kului 30 vuotta ennen kuin kasvoin aikuiseksi ja unelmani omasta bokserista vihdoin toteutui: Capri (Cochise Irachesh) tuli ja valloitti koko perheen kesällä 2007. Capri oli kaikkien Caprina-kasvattien esiäiti, ja sai elää pitkän bokserielämän. Hänet päästettiin bokseritaivaaseen 11 vuoden ja 8 kuukauden iässä joulukuussa 2018. Elämäni ensimmäinen bokseri – Capri.

Tästä alkoi unelmieni elämä boksereiden kanssa, enkä tuolloin voinut aavistaakaan miten nämä rutut valloittivat sydämeni pala palalta, katse katseelta.
Caprin kasvattaja halusi teettää Caprilla pennut, ja Caprin ensimmäisestä pentueesta meille jäi elämäni toinen bokseri, Ronda (Cochise Alice in Wonderland) talvella 2010. Rondan isä oli komea Liberum Avis Aut Caesar ”Kessu” Playbox’s-kennelistä. Rondasta kehittyi oikein mukava, tosin hieman kookas narttu, jonka kanssa innostuin näyttelykuvioista, kun menestystäkin hieman tuli.  Kehien laidalla tutustuin muihin rotuun hurahtaneisiin, ja tästä lähti ajatus myös kasvattajaksi ryhtymisestä.

CAPRINA BOXERS – JATKOA UNELMILLE

Kennelnimen Caprina sain vuonna 2013, ja Rondasta tuli kantanarttuni, kahden ensimmäisen pentueen emä

• A-pentue syntyi kesäkuussa 2014, ja tähän pentueeseen uroksena käytin espanjalaista Fausto de Val De Cayonea. Yhdistelmästä syntyi 9 pentua, joista yhdellä pennulla, Caprina Astella Adrianalla on hallussa Helsinki Junior Winner ’15 titteli.
• B-pentue syntyi helmikuussa 2016, tuolloin käytin uroksena italialaista Dedalo dell’Espinosoloa, joka jätti 4 pentua. Tuon pentueen ainoa narttu, Caprina Bellissa Belinda on sijoituksessa, ja alkanut käymään näyttelyissä.
• C-pentue syntyi elokuussa 2016 ja se oli ensimmäinen varsinainen Caprina-pentueeni, missä emänä A-pentueen sjoituksessa ollut Caprina Aurelia Adorable. Tämän pentueen isä oli sama kuin B-pentueen, Suomeen jäänyt italialainen FI MVA Dedalo dell’Espinosolo. Pentueeseen jäi kolme keltaista urosta..
• D-pentue syntyi heinäkuussa 2017 ja siinä emänä sijoituksessa ollut kaunis A-pentueen Helsinki Junior Winner’15 Caprina Astella Adriana. Uroksena käytin BY JMVA, EE JMVA, BYJV-14, JV-14 Playbox’s Golden Giantia, ja yhdistelmästä syntyi 7 pentua: kolme urosta ja 4 narttua. Näistä yksi narttu jää kenneliin jatkamaan kasvatustyötä.
• E-pentue syntyi elokuussa 2017 ja se on kasvatusurani ensimmäinen tiikeripentue. Emänä siskoni kaunispäinen Cochise Bella Donna ja uroksena italialainen nuori komeus LT MVA Lincoln dell’Espinosolo. Tästä yhdistelmästä syntyi 4 urosta (2 tiikerijuovaista, 2 keltaista) ja 1 tiikerijuovainen narttu.
• F-pentue F-pentue syntyi elokuun lopussa 2017 ja siihen sain hienon mahdollisuuden käyttää uudestaan A-pentueen Caprina Aurelia Adorablea, C-pentueen emää. Tähän yhdistin legendaarisen italialaisen tiikeriuroksen, Ippolito del Colle Dell’Infiniton. Aurelia synnytti tiikeriuroksen (Caprina Feliz Faustino), jolla on harvinaisen huikea ja hieno suku, missä mm Italian, Espanjan ja Venäjän huippukoiria.
• G-pentue G-pentueeseen syntyi elokuussa 2018 seitsemän pentua, neljä urosta ja kolme narttua. Tämän pentueen emä oli jälleen hienoluonteinen ja kahden pentueen hyvällä kokemuksella Caprinan A-pentueen Aurelia. Parin vuoden unelma käyttää espanjalaista komeaa Multi CH Hannibal Boxer del Maria toteutui vihdoin! Tästä pentueesta olen sijoittanut kaksi narttua: Caprina Glittering Gracen ja Caprina Glittering Gloryn, mielenkiinnolla seuramme tyttöjen kehitystä
• H-pentue Kolmas Caprina-sukupolvi eli H-pentue syntyi 18.4.2020. Pentueen emä oli kennelin oma narttu Caprina Darling Daphne eli Sierra, johon yhdistin Playbox’s kennelin Redrama-uroksen Ivarin. Molemmille vanhemmille tämä oli ensimmäinen pentue, ja siksi niin mielenkiintoinen. Saimme 4 urosta ja 2 narttua, joista toinen Caprina Heavenly Hermes eli Corinna, jää kasvamaan kenneliin.
• I-pentue
syntyi 13.10.2020: kaksi tiikeriurosta ja kaksi keltaista narttua. Tässä pentueessa emänä G-pentueen Glittering Glory eli Nala ja isänä Suomeen edellisenä talvena tuotu komea tiikeriuros Prokofiev Nostrum.
• J-pentue syntyi 15.4.2021 (2 keltaista urosta, 1 keltainen narttu) ja se oli kennelin oman nartun Caprina Darling Daphnen toinen. Tällä kertaa uroksena Bullrunners Icon, jolla jo vakuuttava jälkeläisnäyttö. Jacarta-narttu lähti sijoitukseen, tästä typystä kuulemme varmasti:)
• K-pentueeseen syntyi 15.2.2022 kaksi keltaista narttua ja yksi keltainen uros. Pentueen isä on Sat’Elit-kennelin Yakow ja emänä toistamiseen Caprina Glittering Glory. Tästä pentueesta sijoitukseen lähti Caprina Karamel.
•L-pentueeseen syntyi 17.6.2022 kahdeksan reipasta pentua (viisi tiikeriurosta ja kolme keltaista narttua). Emänä pentueelle oli sijoitusnarttuni Caprina Glittering Grace ja isänä komea tiikeriuros Grom Sanvita. Tästä pentueesta sijoitin Caprina Loving Laperla -nartun jatkajaksi. Tästä pentueesta lähti myös Caprinan ensimmäinen vienti, Tanskaan.
M-pentue syntyi 21.5.2023. Päätin vielä käyttää kolmannen kerran omaa D-pentueen narttuani Darling Daphnea, ja sulhoksi valitsin tyylikkään Aurelius no Akasican, tämä oli hänelle ensimmäinen pentue. Yhdistelmästä sain neljä pentua, joista sijoitin yhden nartun, Miracle Minnien. Hän on jo pentukehissä osoittanut olevansa muistamisen arvoinen.
 N-pentue syntyi 28.11.2023. Tämä pentue oli ensimmäinen, johon vihdoin sain käyttää uroksena omaa kasvattiani, F-pentueen komeaa tiikeripoikaa Feliz Faustinoa, Rioa. Olin jo pitkään odottanut hänelle sopivaa morsmaikkua, ja emäksi valikoitui oma tuontinarttu espanjalainen Xena Boxer del Mar. Tästä saimme kaksi pentua, narttu ilmetty kopio äidistään ja uros isästään.

Ideologiani on kasvattaa ennen kaikkea terveempiä, hyväpäisiä boksereita, jotka sopeutuvat niin kotikoiriksi kuin harrastuksiin. Kaikilla kasvattajilla on mielikuva tietystä ulkonäöstä, ja niin minullakin on unelma kasvattaa itselleni ulkomuodoltaan täydellinen koira. Terveyden ja ulkonäön vuoksi käytän myös ulkomaisia uroksia jalostuksessa, jotta geenikanta meillä laajenisi ja näin rodun tulevaisuus olisi siltä osin valoisampi.
Tulen tulevaisuudessa panostamaan vielä enemmän kasvatukseen, ja bokserin kaikkien ominaisuuksien kehittämiseen. Kasvattien kehityksen seuraaminen ja kasvattiperheiden tukeminen on minulle sydämen asia. Lisäksi käymme kasvattien kanssa pienimuotoisesti säännöllisesti treenaamassa tottelevaisuutta ja näyttelykoulutusta.
Sydämeni on jo täysin sulanut näiden ruttukuonojen edessä! Muiden kasvattajien kanssa jakamat ilot ja surut antavat lisäintoa jatkaa tämän minulle täydellisen rodun kasvatustyötä.

Kiitos kaikille kasvattieni omistajille luottamuksesta ja kasvattajakollegoille yhteistyöstä!